Dikkat edin şarlatanlar, din bezirganları sizi sömürmesin!

Kendini çaresiz hisseden tüm hastalar ve yakınları her şeyi denemeye, her söylenene inanmaya eğilimlidirler. Hasta ve ailesi şifayı bulmak uğruna neyi var neyi yoksa harcamaya zaten hazır olduğundan, kimi zaman sömürülerine dini alet eden, kimi zaman da uzakdoğuyu veya doğayı alet eden bu kurnazların tuzağına her an düşebilirler.

OYSA Kİ SİZ ONLAR İÇİN İYİLEŞTİRİLMESİ GEREKEN BİR HASTA DEĞİL, SADECE CÜZDANI BOŞALTILMASI GEREKEN BİR MÜŞTERİSİNİZ.

Bu şarlatanları tanımak ve kanımızı emdirmemek için dikkat etmemiz gerekenler:


1. Bunlar çoğunlukla tüm hastalıkların yanlış beslenmeden kaynaklandığını ve doğru bir beslenme metoduyla iyileştirilebileceğini söylerler. O "diyet uzmanlarına" para kaptırmayın.

2. Pişirme metodlarının besindeki vitamin ve minarelleri yok ettiğini söylerler. Bilin ki asıl niyetleri size vitamin ve mineral satmaktır. Almayın. Portakal yiyin, elma yiyin.

3. Kilo vermenin kolay olduğunu söylerler ve hızlı, mucizevi sonuçlar vaadederler: Yalan!

4. Sanki söylenenleri yapmış ve kurtulmuş gibi yansıtan anekdotlar ve tanıklar kullanırlar. İnanmayın. Son zamanlarda mesela Kazım Kanat, "7 günde iyileştim" sloganıyla Didim'deki Caprice Thermal Palace isimli beş yıldızlı bir otelin reklamına çıktı. Bu otel aynı zamanda "tesettür otel" diye bilinen türden. Yani sözde dini hassasiyeti var. Oysa Kazım Kanat'ın alınmadık organı kalmadı. Senelerdir kanserin pençesinde. Bir başarısı varsa o başarı kendine ait. İlanı görünce sanıyoruz ki "kanser hastaları o otelde iyileşiyor". Oysa ilanın altında küçük yazmışlar. Meğer bir zamanlar düşüp kalça kemiğini kırmış da otelin suları ona iyi gelmiş. İşte bu adiliktir. Bunlar ceplerini doldurmak için dini bile sömürüyorlarsa kanser hastasını sömürmekten hiç çekinmezler.

5. Kendi doktorunuza güvenmemeniz için sizi uyarırlar. Oysa kendileri doktor bile değildir. Evet şifa Allah'tandır. Peki soruyorum öyleyse: Doktorun ipi Allah'ın elinde değil midir?

SİZ SİZ OLUN ŞARLATANLARA PARA KAPTIRMAYIN, ALET OLMAYIN.
HER SÖYLENTİNİN PEŞİNDEN KOŞMAYIN.
ÖNCE KENDİNİZE İNANIN. SONRA DA DOKTORUNUZA.

Karikatür: Selçuk Erdem

Yorumlar