Dr. Johanna Budwig'in keten tohumu yağı diyeti

Altı nobel ödüllü Alman doktor Budwig, şimdi yazacağımız beslenme kombinasyonunun vücudu kansere karşı koruduğunu ve kanserle savaşarak yenmesini sağladığını belirtiyor.

Dr. Johanna Budwig, özellikle yağlar üzerine uzmanlaşmış bir biyokimyacı. Keten tohumu diyetini ilk kez 1951'de ortaya atıyor. Bu diyet 1990'da onkolog Dr. Dan C. Roehm M.D. tarafından yeniden ele alınıyor. Dr. Roehm bu diyetin dünyada kanserle savaşan gelmiş geçmiş en iyi ve başarılı diyet olduğunu belirtiyor.

Budwig, diyetinin hem önleyici hem de iyileştirici olduğunu öne sürüyor. Beslenmede alınan linol-asit eksikliğinin oksidasyona sebep olduğunu ve bunun da kansere ve birçok kronik hastalığa yol açtığını söylüyor.

Yararlı okside mayalar sebzeleri pişirirken veya kaynatırken yokoluyor veya korunması için etlere eklenen nitratlar bunları yok ediyor.

Teori şu: Organizmadaki oksijen sülfürük kapsamlı içerikte protein yapıtaşları tarafından harekete geçirilir, böylece peynirdeki, fındıktaki, soğandaki ve pırasa, sarımsak gibi sebzelerdeki yağlar suyla çözülebilir olur.

Sadece rafine edilmemiş, soğuk sıkma yöntemiyle elde edilmiş ayçiçek, soya, ceviz, keten tohumu ve mısır yağlarını kullanmak gerekir. Bunlar da doğru proteinleri içeren doğru yiyeceklerle alınmazsa faydadan çok zarar verir.

Doğru proteinle doğru yağın buluştuğu en iyi kombinasyon keten tohumu yağıyla süzme yoğurt birlikteliğidir. Keten tohumu mutlaka taze olmalıdır. Diyette içinde doğal şekerlerin bulunduğu armut, üzüm, incir, hurma gibi karbonhidratlar da var. Bal kesinlikle çok yararlı. Yine doğal A vitaminince zengin havuç, yayık ayranı, yoğurt ve bira mayası da yararlı.

Bir kişi günde, 100 gr süzme yoğurda (peynire) 40 gr keten tohumu yağı ve 30 mililitre süt karışımını mutlaka yemeli. Bunları karıştırmak için bir blender veya yumurta çırpıcı gerekiyor. Bu karışım biraz balla tatlandırılabilir. Hatta istenirse taze meyveler eklenebilir.

Bu diyetin, kalp rahatsızlıkları, safrakesesi sorunları, şeker hastalığı, eklem iltihabı ve tümörler gibi birçok kronik hastalığa iyi geldiği belirtilmiş.

Genel kurallar:
1) Şeker kesinlikle yasak.
2) Diğer yasaklar:
- Tüm hayvansal yağlar
- Tüm salata sosları (mayonez gibi)
- Tüm etler
- Tereyağ
- Margarin
3) Taze sıkılmış havuç, elma, kereviz ve pancar suları harika.
4) Günde üç kere balla tatlandırılmış nane, kuşburnu, üzüm çayı içilebilir. Sabahları bir bardak normal siyah çay yeterli.

Günlük plan:
Kahvaltıdan önce-Lahana suyu
Kahvaltı-2 kaşık keten tohumu yağıyla karıştırılmış müsli ve bal... Mevsime uygun taze meyveler... Fıstık hariç kuru yemişler (incir, kayısı, üzüm, ceviz gibi...) Bitki çayı... ve KARIŞIM (tarifi aşağıda)
Saat 10 gibi: Bir bardak taze havuç suyu veya elma suyu veya kereviz suyu (dönüşümlü olabilir)
Öğle yemeği- Yoğurt ve keten tohumu yağıyla yapılmış sosla birlikte çiğ salata... Bu salatada yeşilliklerden ziyade turp, havuç, şalgam, kereviz, karnıbahar, lahana tercih edilmeli... Sıcak yemek olarak, buharda pişirilmiş sebzeler, patates, tahıllar, baklagiller yenebilir ve bunlara KARIŞIM eklenebilir. Tatlı olarak taze meyvelere eklenmiş limon, vanilya ve çilekle lezzetlendirilmiş KARIŞIM yenebilir.
Öğleden sonra-Bir bardak, içinde koruyucu madde bulunmayan tam doğal şarap veya şampanya veya taze sıkılmış meyve suyu (balla birlikte keten tohumu eklenmiş)...
Akşam yemeği-
Akşam yemeği saat 6 gibi yenmeli. Kara buğdayın da bulunduğu bir sebze çorbası, tahıl ekmekleri ve KARIŞIM eklenmiş bal veya üzüm suyu... Bunların hepsi %100 doğal olacak tabii...

KARIŞIM nasıl hazırlanıyor?

250 ml. keten tohumu yağı miksere konur. Üzerine 450 gr. az yağlı süzme peynir ve 4 yemek kaşığı bal eklenir. Bir miktar su da eklenerek bunlar iyice karışana kadar çalıştırılır. Karışımın üzerinde hiçbir yağlanma görülmeyene kadar karıştırılmalıdır (5 dakika kadar).
Süzme peynir yerine alternatif olarak süzme yoğurt da kullanılabilir.
SOS nasıl hazırlanıyor?
2 kaşık keten tohumu yağı, 2 kaşık süt ve 2 kaşık yoğurt karıştırılır. Buna 2 kaşık limon suyu (veya elma sirkesi) ve 1 kaşık dere otu, hardal gibi bitkiler eklenir. Son olarak üzerine içine kimyasal koruyucu karıştırılmamış (ev yapımı) salatalık turşusu ve bir tutam bitkisel tuz eklenir.

Dr. Budwig bu diyetin 5 sene boyunca veya tümör yok olana kadar sürdürülmesini öneriyor.


Not: Çeviriyi aşağıdaki adresten ben yaptım.
http://home.online.no/~dusan/diseases/cancer/cancer_dr_budwig.html

Yorumlar