Bir kurdele de sen bağla!

Anneler Günü'nde önemli bir kampanya başlıyor! Türkiye Meme Vakfı (Meva) Türkiye'de meme sağlığı bilincinin geliştirilmesi ve meme kanserinde erken teşhis olanaklarının yaygınlaştırılması için 1 yıl sürecek "Farkındayım-Korkmuyorum" kampanyası ile harekete geçiyor.

Kampanyaya ilk destek 12-13 Mayıs'ta İstanbul Abdi İpekçi Caddesi'nde, Şişli Belediyesi ve Hediyeniz Var firmasının işbirliğinde düzenlenecek "Hediye Paketleme Günleri" kapsamında geldi. Abdi İpekçi Caddesi'nde bulunan mağazalar "bir kurdele de sen bağla" sloganıyla kampanyaya katılıyorlar. Türkiye'de ilk kez düzenlenecek ve iki gün sürecek organizasyon kapsamında kampanyayı tanıtmak ve duyarlılığı artırmak üzere MEVA Gönüllüleri pembe kurdeleler dağıtacaklar.

Meme kanseri ile toplumsal düzeyde mücadele etmek amacıyla kurulmaş olan MEVA, bu kampanya ile; meme sağlığı, meme kanseri ve en önemli erken teşhis yöntemi olan mamografi hakkında başta kadınlarımız olmak üzere tük toplumu bilgilendirmeyi ve bilinçlendirmeyi hedefliyor. Bunun için bilinmesi gereken her türlü bilgiyi mini bir broşür ve pembe bir bilezikle birlikte ulaştıracak. Bu "farkındalık paketi" sadece 2 YTL'ye satılacak ve geliri Gezici Meme Kanseri Tarama Ünitesi projesi için kullanılacak.

Yorumlar