Kansere karşı zencefil

REUTERS - WASHINGTON - Zencefil ve biber, bazı kanser türlerine karşı etkili. Michigan Üniversitesi Kanser Araştırmaları Merkezi'nin araştırmasına göre zencefil, yumurtalık kanseri hücrelerini öldürürken, kırmızı biberden elde edilen bir madde pankreatik tümörlerin küçülmesini sağlıyor. Bu çalışmalar, bazı baharat türlerinin kanseri önleyebileceğini ya da gelişmesini durdurabileceğini gösteren kanıtları destekler nitelikte.
Araştırmacı Doç. Dr. Rebecca Liu ve ekibi, zencefil tozuyla hazırlanan bir karışımı, yumurtalık kanseri hücreleri üzerinde denedi. Zencefilin kanser hücrelerini öldürdüğü görüldü.
Ekipten Dr. Jennifer Rhode, "Birkaç farklı yumurtalık kanseri dizisinde yaptığımız denemelerde, zencefilin kanser hücrelerini öldürme oranının, platinyum temelli kemoterapiyle aynı ya da daha yüksek olduğunu gözlemledik" diyor.
Pittsburgh Üniversitesi'nde yapılan bir başka çalışmada ise kırmızı bibere acı tadını veren 'kapsaisin' adlı maddenin farelerdeki pankreas tümörlerini küçülttüğü ve pankreas kanseri hücrelerini öldürdüğü bulundu. Laboratuvar testlerinde benzer sonuç veren bu maddeyle ilgili bulgular bu deneylerle güçlenmiş oldu. Birkaç yıl içinde kapsaisinin kanser hastası insanlarda etkilerinin araştırılması planlanıyor.
Radikal
http://213.243.28.22/haber.php?haberno=183516

Yorumlar