Ozon terapi


Bugün, yeni öğrendiğim bir tedaviden bahsetmek istiyorum: Ozon terapi. Tabii her ne kadar ben bunu yeni öğrenmiş olsam da tıpta çok uzun zamandır uygulanan eski bir tedavi yöntemi imiş... Şimdi gelelim bilgilere. Bunları www.ozonterapi.net ve ozon.com.tr adreslerinden derledim.

Nedir?
Aktif oksijen molekülü olan ozon gazı kullanılarak yapılan iyileştirici tedavilere “ ozon terapi “ denir. İki atomlu normal atmosferik oksijenin (O2) çok yüksek enerji taşıyan aktif bir şeklidir. Ozon üç oksijen atomundan oluşan bir kimyasal bileşiktir O2 + O1 = O3 “Ozon “

Dünyada?
ABD'' den Japonya''ya kadar dünyanın pek çok ülkesinde uygulanan ozon terapi son yılların rağbet gören alternatif tıp uygulamalarının başında yer alıyor. Ozon terapi ya da Almanlar''''ın deyimiyle ''''Kan yıkama'''' iktidarsızlıktan strese, kanserden yaşlılığa kadar pek çok hastalıkta kullanıldığına ait yayınlar bulunuyor.

Etki mekanizması?

Ozon, bulunduğu yerde süratli değişiklikler yapar. Bağışıklığı artırır (immunmodülatör), damarları açar (vasomodülatör) ve hücresel dengeyi düzenler. Bir yandan hücre çoğalmasını hızlandırır. Diğer yandan kanın oksijen taşınmasını arttırır. Kan pıhtılaşmasında azalma yapar. Yaşamsal görevi olan bütün biyolojik koruyucuları ve enzimlerin üretimini aktive eder.

Kanser hastalıklarında?

Kanser hastalarında tamamlayıcı bir tedavi olarak ozon tedavisi ile başarılı sonuçlar alınabilmektedir. Burada ozon bağışıklık sistemi aktive ederek etkisini göstermektedir. Kanserli hastalarda vücudun savunma hücreleri ( lenfositler, yardımcı ve baskılayıcı hücreler, natural killer hücreler, sitokinler) aktif hale gelirler. Örneğin, vücudumuzda bulunan başlıca bağışıklık hücrelerinden sitokinler interferon içermekte olup, ozon uygulaması sonucu çeşitli biyolojik reaksiyonlar başlar. Bunun sonucunda bağışıklığın ilk basamağı olan haberci proteinlerin üretimi aktifleşir. Böylece ozon, vücudun yabancı hücrelere karşı direnişinin baş aktörleri olan kendi interferon ve interlökinlerinin giderek daha fazla oranda üretilmesini sağlar. Ozonlanmış kanın hastaya verilmesiyle, başlayan bağışıklığın aktivasyonu ile beraber aynı zamanda vücudun genel direncinin ve zindeliğinin artmasına da katkıda bulunur.

Başka nerede?
Çok güçlü okside etme ve etkili dezenfekte etme özelliği sayesinde, dünya çapında içme suyu sağlayan arıtma tesislerinde mikrop öldürücü olarak kullanılır. Bakteri, virüs, mantar, küflerin yanı sıra amonyak, sülfür ve nitrojen bileşiklerini de kısa zamanda yok eder. Ozon klordan 3125 kat daha hızlı ve % 50 daha fazla etkili, dezenfektandır.

Yorumum?
Türkiye'de bu terapiyi uygulayan belli başlı merkezlere gidip, doktorlara danışıp, tamamlayıcı bir tedavi olarak bunu da denemek bir seçenek olabilir. Ben bu merkezlerden birini aradım ve kanserde nasıl bir yöntem izlediklerini sordum. Yaklaşık yarım saat süren bir seans boyunca vücuttan bir serum şişesi kadar kan alıp ozonla temizledikten sonra tekrar vücuda veriyorlarmış. Haftada 2 seans ve toplamda 10 seans öneriyorlar hastanın durumuna göre. Bu arada bir seans ücreti 140 YTL.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Konu hakkında güzel bir haber derlemişsiniz teşekkürler

Sauna