Kansere karşı bir dua!

Ömür bir sermayedir, gidiyor. Fakat onca koşuşturmacanın, hayın - huyun arasında hayatın meyvesinin farkına varamıyor, değerini bilemiyoruz. Farkına varmamız gereken özümüzü göremiyor, "o bunu dedi", "bu böyle yaptı", "şu şöyle olmasaydı..." gibi boş düşüncelerle vaktimizi harcıyoruz. İşte büyük bir korkuyla yaklaştığımız ve baktığımız kanser, insana kendi ilahi gücünü, yaşamın geçiciliğini ve güzelliğini, gelirken nasıl geldiyse giderken de öyle gideceğini hatırlatan bir görev de üstleniyor. Bir yandan insanın maneviyata yönelmesini güçlendirirken, diğer yandan yaşama ve sevdiklerine daha güzel-özel gözlerle bakmasını sağlıyor. Bu anlamda buraya çok faydalı olduğuna kesin olarak inandığım bir duayı yazmak istiyorum. Kanserli hastalar ve yakınları, bizlere yaşamı veren gücün, şifayı da verecek mutlak güç olduğuna tam bir inançla bu duayı okusunlar veya birine okutsunlar.

Salat-ı Tefriciye ismini taşıyan bu hacet duası hakkında İmamı Kurtubî Hazretleri şöyle demiş: "Bir kimse, çok önemli bir işinin veya önemli bir dileğinin gerçekleşmesini, ya da üzerinde devam edip duran büyük bir belanın üzerinden çekilip gitmesi (kalkması) için, "Salât-ı Tefriciye"yi 4444 defa okuyup, bu mübârek Salât-ü Selâm ile Yüce Peygamberimizi vesile edinse, hiç şüphe ve tereddüt yoktur ki, Yüce Allah, o kulunun istek ve muradının olması için hayırlı bir kapı açar, hayırlı bir sebep yaratır ve ona muradını verir."

"Allâhümme salli salâten kâmilaten ve sellim selâmen tâmmen alâ seyyidinâ Muhammedinillezi tenhallü bihil'ukadü, ve tenfericü bihil'kürabü, vetükdâ bihil'havâicü, ve tünâlü bihir'regâibü, ve hüsnül'havâtimi, ve yüsteskal'ğamâmü bivechihil'ke'imi ve alâ âlihi ve sahbihî fî külli lemhatin ve nefesin biaded-i külli mâlûmin lek."

Anlam›:
Allah'ım, Efendimiz Muhammed'e (sav) kusursuz bir salat ve rahmet, mükemmel bir selam ve selamet vermeni diliyoruz. O peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar yerine getirilir. Maksatlara onun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar onun hürmetine elde edilir. Onun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir. Allah'ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda (her an, saniye), her nefes alacak zamanda, sana malum olan varlıklar sayısınca salat et.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
bi vechihil kerimi olmalı sanırım düzeltiniz lütfen
Adsız dedi ki…
ne olur dua edin cox yakin bir arkadasim(VUQAR) icin lutfen :((beyininde kanser var..lutfennnnn :((