Mumya

Ne?

TDK sözlüğünde " Birtakım özel ilaçlar kullanılarak bozulmayacak duruma getirilmiş olan ve kazılarla ortaya çıkarılan ceset" diye tarif ediliyor ve Farsça "mimiy" kelimesinden geldiği belirtiliyor. Biraz araştırınca bunun eski Yunanca'da da kullanılan bir kelime olduğunu öğrendim. Batıya "Mumio / Mumijo" gibi adlarla geçmiş. Bununla birlikte esas kaynağı olan Türk dünyasında (Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan...) tam karşılıklarını bilmesem de "Dağların Gözyaşları" ismiyle bilinen doğal bir "maddeye" verilen isim bu. Bunu Türkçemizde de çeşitli dergilerde "Mumijo / Mumio" gibi çeviri hatasıyla değil, "Mumya" ismiyle kullanmak daha doğru olacak.

Gelelim "mumya" ile olan bağlantımıza... Konumuzun "bağışıklık sistemini" güçlendirmek olduğunu anladığımızda ve ben standart tedavi yöntemi olan interferona tepki duymaya başladığımda, ağabeyimin eşi Özge bir dergide Mumya konusunun sayfalarca işlendiğini görmüş ve dergiyi bir şekilde atmamış, kenara ayırmış. Tabii bunu bizimle de paylaştı. Dergide yazanlardan etkilendim. Derhal internette konuyu araştırdım ve bunun 60'lık kapsüller halinde Almanya ve Kanada'da satıldığını öğrendim. Hemen Kanada'dan siparişini verdim (mumijo-mumio.com). Yanlış söylemeyeyim bir kutusu 65-70 dolar civarındaydı. Mumya geldi. Fakat ben bunu kullanmadım, çünkü doktorum Süalp Tansan ilaç / kapsül halinde hiç bir şey içmemem gerektiğini, her şeyin doğal olanını kullanmam gerektiğini söylemişti. Fakat konu burada kapanmadı. Zira ağabeyim Özbekistan'daki bir arkadaşına Mumya siparişi vermişti bile. Tüm bunların üstüne "Baba"ya gittiğimde o da "mumya" verince tam oldu! Her gün sabah 2,5gr. akşam 2,5 gr olmak üzere ılık sütle mumyayı "yutacaktım".

Mumya Asya'da dağların yüksek kesimlerinde, kayalıklarda ve mağaralarda bulunan, koyu kahve veya siyah renkli bir tortu. Buralarda yetişen bitkilerin zamanla dönüşümünden oluşuyor. Tıpkı petrolün oluşması gibi bir mantığı var yani. Zaten tadı da aynı "zift" gibi. Geleneksel Asya tıbbında, ayurvedada binlerce yıllır kullanılıyor. SSCB döneminde Ruslar da mumyaya el atmış, ciddi araştırmalar yapmışlar. Özellikle sporcular ve polit büro üyeleri arasında son derece popülermiş ve pek pahalıymış.

Ben tam da ne var bu mumyanın içinde araştırıp öğreneyim, bu nasıl bir doğa mucizesidir derken Aktüel'de "Duygu Asena beyin tümörünü mumya ile yendi" diye bir haber çıktı ve benim merakım daha da arttı. Şimdi bu merakı giderelim.

Özellikleri

• Mumya özellikle Kırgızistan ve Rusya'da uzun yıllardır araştırılan bir doğal madde. İnsan bedeni üzerindeki etkileri incelenmiş ve test edilmiş. Tamamen doğa annenin kendi eczanesinden...
• İçinde 50'ye yakın mineral, amino asitler, A, B, C, P (sitrinler) vitaminleri var. Ayrıca kobalt, bakır, nikel, demir, çinko, manganez, krom, sodyum, potasyum, magnezyum, kadmiyum, bizmut, molibden vb. elementler var.
• Özellikle mide-bağırsak sorunlarında (gastrit, ülser, kolit gibi), karaciğer ve böbrek hastalıklarında çok etkili.
• Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
• Diş ağrılarını gideriyor.
• Yaraların çabuk iyileşmesine yardım ediyor. (Parmağım kesildiğinde, aynı kolumdaki yaraların iyileşmesinden sorumlu lenf bezelerimde alındığından geç iyileşeceğini düşünmüştüm. Hatta bağladığı kabuk uzun süre düşmek bilmedi. Sonunda bir miktar mumyayı yaranın üzerine sardım. Ertesi gün kabuk düşmüş, yaranın acısı azalmıştı)
• Her türlü yanığın iyileşmesinde de kullanıyor.
• Kemoterapi ve radyolojinin yan etkilerini azaltıyor.
• Doğal olduğundan yan etkisi yok.

Batılılar bunu keşfetmişler. Hatta internet üzerinden ticaretini bile yapıyorlar. Ben gerçek mumyayı gördüğüm için bunları tavsiye etmiyorum. Orijinalini almak için Türk Cumhuriyetlerine bir ziyaret yapabilirsiniz. Yine benim gittiğim Şirinevler'deki Geleneksel Tababet Merkezi'nde de Rusya'dan ithal edilmiş olarak 5 gramlık poşetler içinde yasal olarak satılıyor. Burada 5 gramı 10 dolar. Bayağı pahalı yani. Kırgızistan'dan ağabeyim 50 gramını 50 dolara getirtti.




Bu mumya sert bir macun kıvamında. Buzlukta saklanıyor, çünkü buzluktan çıkarır çıkarmaz yumuşamaya başlıyor. Zaten tam da yumuşadığında yutmak gerekiyor. Bazıları iyi kalite bala karıştırarak da kullanıyorlarmış.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Mumiyo baku/azerbaycanda da satiliyor. Oyle pahali birsey de degil, altay daglarindan gelen mumiyo tabletlerini burada pazarda falan satiyorlar. 24 gunluk bir kuru 2000 manata. yani yaklasik 600.000 tl ye alabiliyorsunuz oyle diyim.
baha dedi ki…
Merhabalar,mumionun ismini doktorum vasıtasıyla duymuştum, siteniz üzerinden öğrendiğim geleneksel tabebet merkeziyle görüştüm ellerinde mumio olduğunu söylediler, ancak sizin özbekistandan getirdiğiniz mumijoyla bunun farkının olup olmadığını öğrenmek istiyorum,mumionun sahtesinin çok yapıldığını bende duymuştum tabletlere de çok güvenemiyorum o yüzden dışarıdan henüz sipariş edemedim, özbekistanda tanıdığınız birinden bahsetmişsiniz hakikisini kendisinden bizim de temin edebilme şansımız olur mu? bana bcevizci@gmail.com dan ulaşabilirseniz sevinirim cevabınızı bekliyorum hayırlı günler ve şifalar dilerim.
Adsız dedi ki…
mumio asili birkaç kullanan insandan duydum.gerçektende süper bir madde,ülserim bir haftada iyileşti.doğal bir ilaç hiçbir yan etkisi yok.mısır çarsısından almıştım.artık tedavisi yok denilen hastalıkların aslında tedavisinin olduğunu öğreniyoruz.bütün hastalara acil şifalar dilerim.mumioyu elde edin v kullanın kanseri bile iyileştirdiğini duydum bir arkadaşımdan.
Adsız dedi ki…
merhaba iyi günler benim acil olarak bu ilacı bulmam gerekiyor nerden temin edebileceğim hakkında bana yardımcı olabilir misiniz?
Adsız dedi ki…
Merhaba,
Ben de 1 seneyi aşkın süredir mümio dedikleri bitkiden kullanıyorum. Bana Kırgız bir homeopat tarafından bala karıştırılıp veriliyor. Siz kullanıyor musun onu merak ediyorum? Ve bahsettiğiniz doktor Süalp Tansan alternatif tıp doktoru mudur? Kendisinden memnun kaldınız mı? Yardımlarınızı rica ediyorum.

Teşekkürler.
shuke dedi ki…
selamlar, bu mumio maddesi orta asyada yani altai daglarinda coktur, ben orta asyada yasiyorum. bu madde dogal halinde benim elimde var. aslinda avrupa ulkelerinde bundan yapilan ilaclar cok pahaliya satiliyormus. biliyorsunuz bu madde cok nadir ve degerli maddedir. benimle irtibata gecmek isteyen varsa b.shuke@gmail.com ile ulasabilirsiniz. hayirli gunler diliyorum....
Adsız dedi ki…
herkese selamlar kimse mumya ilaci ihtiyaci varsa bu nomeri arasin 05389244510 teşekurler.
Adsız dedi ki…
selamlar mumya ilaci arayanlar için 05389244510
Adsız dedi ki…
:)
Adsız dedi ki…
arkadaşlar ben 5 tl ye aldım
Adsız dedi ki…
arkadaşim 5tl ye sahtesini verir
Adsız dedi ki…
bu mumya ilacinin hap şeklinde olani var baya pahali ve etkiside cok guzelmiş
shuke dedi ki…
Merhaba herkese. benim ismim Sukur mogolistanin bati tarafinda yasiyorum. Turkiyede univiersite bitirmistim ve memleketime geri dondum. ben gecen sene bu mumya isiyle ugrastim fakat bu isi yapmak icin bayagi maddiyet gerektiriyor bu is nasil yapiliyor nasil elde ediliyor herseyi biliyorum. bu isi yapcagim ve turkiyeye ihracatini yapcagim allah nasib ederse. bunu soylemem lazim ki bu madde cok degerli bir maddedir insan sagligi icin! herkese iyi gunler diliyorum...
Adsız dedi ki…
Mumiye Türkçe ''Arhar taş''die adlandırılır. Doğada 6 çeşit mevcüttür. Mümiye elle toplanır. İndustri şeklinde toplanması doğa dengesini bozar ve sır gibi saklanır. Mumiye 1 ay geçe yatmadan önce hatta yatakta içilir. 3 ay içilir ve 6 ay ara verilir. Sıcak yaz günlerinde kullanılmaz. Otizm tedavisinde kullanılır. Koruyucu tıpta yaygındır; bellek kapasitesi yakınmaları, tiroit sorunları v.s de kullanılır. Psikoakademi. Dr Zehra Özbek.
Adsız dedi ki…
Arkadaşlar bu konuyla ilgili çok spekülasyon yapılıyor.Benaşağıdaki siteden tablet olarak orjinal rus malı bir ürün aldım 3 kutu kullandım çok faydasını gördüm.elelrinde her zaman olmuoyor olduğu zamanı takip etmek gerekebilir.http://www.naturalsifamarket.com/category/51/mumiyo-mumijo-mumya.html
selamlarımla Fehmi elazığ
bahar dedi ki…
selam mumyayi işte bu numarada var miş 05433462648
Unknown dedi ki…
Selam mumya isteyen varsa, Kırgızistandan bir tanıdık getirecek. sizin için de sipariş verebilirim. 0536 766 8143
Unknown dedi ki…
selam,
bir tanıdığımız kırgızistandan mumya getiriyor. ben de kullanıyorum. isteyen varsa ona sipariş verebilirim. 0536 766 8143
Adsız dedi ki…
Be kyrgizistan vatandashiyim mumya bizin taraflarda ucuz hap seklinde paketi 5 tl kandimda kulanyorum lazim olanlara arasin 05342012587 ata
Adsız dedi ki…
Selamlar mumya isteyen varsa sipariş alo: +90(5392618098)
Adsız dedi ki…
satışcılar üşüşmüş
Unknown dedi ki…
Selam
Shilajit mumya isteyen 05070070470 numaradan bana ulaşabilirsiniz. 5gramlik paket ve tablet şeklinde bulunmaktadır.